
הקימונו הוא בגד יפני מסורתי שנתפר ביפן כבר מאות שנים. צורתו דומה לגלימת מעטפת רופפת וארוכה, הנקשרת סביב המותניים באמצעות חגורה. החגורה נקראת חגורת אובי, ואפשר לקשור בדרכים שונות, כאשר לכל אחת מהן יש משמעות סמלית שונה. קימונו מסורתי עשוי מחתיכה אחת של בד גדול מאוד שאורכו יכול להגיע עד ל-12 מטר. בהתאם לכך, תהליך הלבישה שלו לוקח זמן לא מועט.
למרבה ההפתעה, המילה "קימונו" בשפה היפנית פירושה "דבר ללבוש". כן כן, וודאי לא ציפיתם למשמעות עד כדי כך פשוטה. עליוניות קימונו מסורתיות עשויות בדרך כלל ממשי, אך הן יכולות להיות עשויות גם מפשתן או מכותנה. הדוגמאות והצבעים של הבד עומדים בקשר ישיר לגיל, למצב משפחתי ולמעמד חברתי של הלובש.
עדויות ראשונות ללבוש של קימונו מופיעות עוד בתקופת ההיאן ביפן, בין המאה ה-8 למאה ה-12, כאשר אצולת יפן אימצה סגנון לבוש מלכותי ייחודי במינו. הקימונו הראשונים היו עשויים מבד בודד שנכרך סביב הגוף ונקשר במותניים. עם הזמן, הקימונו התפתח והפך לבגד מורכב יותר הכולל מספר שכבות בד שנלבשות זו על זו.
תמורה גדולה במעמדו של הקימונו התרחשה בתקופת אדו, בין המאות ה-17 וה-19 ביפן. בתקופה זו, עליוניות הקימונו הפכו לבגד היומיום הסטנדרטי עבור נשים וגברים כאחד, ונלבשו לכל אירוע - החל מאירועים פורמליים ועד לפעילויות יומיומיות. כמו כן, בהתאם לחברה מרובדת כמו ביפן, הקימונו נהפך לסמל למעמד חברתי, כאשר המעמדות הגבוהים לובשים עליוניות קימונו מורכבות ועשירות יותר.
בתקופות שהגיעו לאחר מכן, ולצד שמירה על הלבוש המסורתי, יפן החלה לאמץ סגנונות לבוש מערביים. בתקופת מג'י שמיוחסת לתקופה שבין סוף המאה ה-19 לתחילת המאה ה-20, הקימונו עדיין נלבש לאירועים מיוחדים, כגון חתונות ופסטיבלים.
ישנם סוגים רבים של קימונו, ולכל אחד עיצוב ייחודי וייעוד משלו. בנוסף, יש סקאלה של פורמליות - יש עליוניות קימונו רישמיות יותר מאחרות. יתרה מכך, יש אבחנה בין נשים מבוגרות לנערות מבחינת סגנון הקימונו - וכל אחת צריכה ללבוש את סוג הקימונו שהולם את בנות גילה.
גירינו את הסקרנות שלכם? הנה מספר סוגים נפוצים של קימונו:
- פוריסודה: קימונו פורמלי וארוך עם שרוולים ארוכים ורחבים. בדרך כלל נלבש על ידי נערות צעירות.
- טומוסדה: קימונו פורמלי עם שרוולים קצרים יותר מאשר פוריסודה. בדרך כלל נלבש על ידי נשים נשואות.
- הומונגי: קימונו חצי פורמלי שניתן ללבוש על ידי נשים בכל הגילאים.
- יוקטה: קימונו קל ולא פורמלי שנלבש בדרך כלל בקיץ.
הקימונו הוא בגד יפהפה ורב תכילתי, ומהווה סמל לעושר ההיסטורי והמסורתי של התרבות היפנית. בשנים האחרונות, הקימונו חודר לתרבות המיינסטרים בתצורות ובהדפסים עכשוויים ובוהמיים שמהווים מחווה צנועה לתרבות היפנית.
למעשה, אחד הדברים שהפכו את הקימונו לפופולרי בתרבות המיינסטרים באמצע שנות ה-2000 הוא שחרורו של הסרט "זכרונותיה של גיישה". הסרט, בכיכובה של השחקנית ג'אנג דזְה יי, הציג את הלבוש היפני המסורתי במלוא הדרו, מה שעורר עניין גדול בקרב מובילי דעת קהל בתחום האופנה במערב. בנוסף, הכניסה של סדרות אנימה לחיינו תרמה לחשיפה נוספת של התרבות המערבית לתרבות היפנית.
היום כאמור, עליונות קימונו הנמכרות תחת מותגי האופנה הגדולים הן בהשראת הקימונו המסורתי, אך ניהנות מקו עצמאי משלהן שהולך ומתמזג עם המחוזות הבוהמיים. אם נעשה סקירה של חנויות בגדים לנשים ברחבי העולם שמוכרות קימונו, נוכל למצוא את הקימונו בתצורות, אורכים והדפסים שונים שמזכירים יותר או פחות את הקימונו המסורתי.
קומבה מלה הוא בוטיק בגדי נשים היושב בקניון חיפה. מה שמייחד את הבוטיק ומבדיל אותו מהרבה חנויות בגדים בחיפה הוא הסטייל המשובח והאיכות הגבוהה של הבדים. המרקמים והצבעים של הבגדים שלנו ייחודיים ואי אפשר למצוא דומים להם במקומות אחרים בארץ.
בחנות שלנו תוכלו למצוא שמלות לאירועים, עליוניות קימונו, מכנסי בד משוחררים שנחים על הגוף בצורה מחמיאה, צעיפים בצבעים ייחודיים ועוד מגוון בגדים בסגנונות שונים, החל מאלגנט ועד בוהמי. אנחנו אוהבים לומר שהאופנה שלנו מאירה את הנשים שלובשות אותה - היא מוציאה את העוצמות שבהן החוצה, נותנת להן ביטחון ומאפשרת להן לחגוג את עצמן.